• facebook
  • twitter
  • linkedin

Bon Bini... Net terug uit CuraƧao!

Bon Bini...

Net terug uit Curaçao! Met een aangename dagtemperatuur van 28 graden was het hier goed toeven en deze bestemming met zijn vriendelijke bevolking verdient alle aandacht en kan ik van harte aanbevelen.

Curaçao is een unieke vakantiebestemming; de bijzondere baaien, spectaculaire duikplaatsen in de kristalherdere zee, een schitterende koloniale architectuur... voor ieder wat wils.

Bewee mee op het ritme van de meeslepende Caribische muziek, ervaar de sterk gevarieerde multiculterele rijkdom en proef de smaak van de lokale (Plasa-Bieu!) of internationale keuken.

Stranden

Curaçao heeft meer dan 38 stranden. Van intieme baaien tot langgerekte parelwitte zandstranden.

Aanraders vind ik Jan Thiel Baai (geschikt voor het hele gezin), pas vernieuwd met restaurants, bars, winkeltjes en een zwembad.

Kleine Knip is een klein, gezellig en prachtig wit zandstrand. Op doordeweekse dagen rustig. In het weekend komt de lokale bevolking hier graag en zijn er Antilliaanse snacks te verkrijgen.

Mambo Beach is een zandstrand met palmbomen, welke 's avonds tot leven komt, wanneer er party's op het strand gegeven worden.        

Willemstad

In Willemstad bevinden zicht de achttiende eeuwse pastelkleurige panden, de altijd levendige drijvende markt en de oude pontjesburg (liefkozend "the Swinging Old Lady") genoemd. Ervaar waarom Willemstad op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staat.
Otrabanda is een historische wijk, hier tref je het oude Curaçao: romantische steegjes met oude verweerde monumenten uit een glorierijk verleden en de prachtige architectuur van gerestaureerde panden.

Museum Kurá Hulanda: Waar eens het slavenplein was is nu het museum gevestigd. In dit museum is te zien, te horen en te beleven hoe Afrikanen, slaven en overige bewoners van Curaçao zich door de eeuwen heen hebben ontwikkeld.        

Aanraders!

Kas di Pal'i Maishi
Vlakbij Dokterstuin staat een typisch Curaçaose kunukuhuisje en kun je ervaren hoe de meeste eilandbewoners tot een eeuw geleden hebben geleefd.

Riffort
Dit fort ligt tussen de haveningang, de kust en het voormalige Rifwater. Het is bedoeld als bescherming van de wijk Otrobanda. Hier vind je het aantrekkelijke winkel- en uitgaanscentrum Riffort Village.

Truk'i pan (broodwagen)
Stop eens bij een Truk'i pan. Deze kleine busjes met een vaste standplaats staan overal op het eiland. Vanaf 21.00 uur tot in de vroege uurtjes kun je hier terecht voor heerlijke lokale gerechten van vlees, kip of vis met rijst, bonen, frites of brood.

Den Paradera
Bij interesse in natuurlijke geneesmiddelen, maar ook in de historie en leefgewoontes van de vroegere bewoners, is een bezoek aan de Kruidentuin van Dinah Veeris zeker de moeite waard.        

Landhuizen

Willekeurig verspreid over Curaçao zijn karakteristieke landhuizen gebouwd. Elk landhuis heeft een eigen verhaal.


Aanraders:
Landhuis Dokterstuin: Hier kun je voor weinig geld overheerlijke lokale gerechten eten. Zoals vers gebakken vis, gestoofde geitenvlees met funchi.
Landhuis Kenepa/Knip: Dit landhuis is gebouwd aan het einde van de 17e eeuw. Hier is een permanente tentoonstelling van antieke meubels. Er kan een foto gemaakt laten worden in Curaçaose klederdracht.
Landhuis Jan Kock: In 1961 is dit huis gerestaureerd en bevindt zich daardoor weer in goed onderhouden staat. Tegenwoordig is het de gallerie van kunstenaresse Nena Sanchez. Te bezoeken op dinsdag, donderdag en zaterdag.        

Zwemmen met Dolfijnen en Struisvogelfarm

Sea Aquarium/Dolphin Academy:
Een uniek aquariumcomplex. Door het  "open-water-systeem" stroomt er continu vers zeewater in de aquaria. Er zijn shows met zeeleeuwen en dolfijnen. Er zijn 8 verschillende programma's voor alle leeftijden waarin deelnemers met dolfijnen in contact komen. Ervaar deze echte interactie met de dolfijnen! Reserveren hiervoor is een "must".

Ostrich and Game Farm:

Onder begeleiding van een gids (tegen betaling) kan je deze bijzondere volgesoort van dichtbij bekijken. Er zijn momenteel 600 struisvogels. Liefhebbers kunnen in restaurant Zambezi genieten van een struisvogelgerecht.        

U kunt direct contact opnemen met dit reisbureau via:
The Travel Club Desiree Prein
Onstein 88
7006 JX  DOETINCHEM
Tel: 06-48350424
desiree.prein@thetravelclub.nl
www.thetravelclub.nl/desiree.prein

Ook kunt u direct een vakantiewens plaatsen via GrenzenloosGeregeld.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten