• facebook
  • twitter
  • linkedin

De reis van Karin Bozuwa naar ZUID AFRIKA

Ik heb onlangs een Fly-drive rondreis gedaan van Kaapstad naar Port Elisabeth. Gelogeerd bij een wijnboerderij, privérondleidingen en proeverijen gehad, en in de meest stijlvolle guesthouses geslapen. Nog nooit heb ik zo lekker gegeten als in Zuid Afrika. Heerlijke oesters, struisvogelbiefstuk, en wild (zelfs krokodillenvlees) gegeten, uiteraard met een goed glas wijn erbij. We hebben walvissen, spectaculaire sprongen zien maken. Een struisvogelfarm bezocht en bij de hoogste “bungyjump” brug ter wereld gekeken hoe heldhaftigen de sprong waagden. Enkele kilometers onder Port Elisabeth is een natuurreservaat (wilde paarden) waar wij hebben overnacht in een uniek aan zee gelegen lodge, met 3,5 kilometer privéstrand. Hier maak je wandelingen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Vanaf Port Elisabeth zijn wij gevlogen naar Johannesburg en zijn van hieruit naar het Krugerpark gereden. Ook hier hebben we weer in prachtige, uniek gelegen guesthouses gelogeerd. Maar ook overnacht in één van Restcamps van het Krugerpark. ’s Avonds in je bed liggen en de geluiden van de wilde dieren horen is een geweldige ervaring. In het Krugerpark mag je zelf met je huurauto rondrijden. Je mag echter niet van de wegen af. Maar als je net zo veel geluk hebt als wij dat hadden, dan zie je: olifanten, apen, giraffes, neushoorns, nijlpaarden, buffels en soms een luipaard of leeuw. Wil je nog meer avontuur, maak dan een bushwandeling onder begeleiding van bewapende Rangers.

Wil je het ECHTE SAFARI-gevoel krijgen dan moet je enkele nachten verblijven in een Private Game Reserve. Dit zijn privéparken waarbij je 2 maal per dag een Gamedrive(safaritocht) maakt. In deze privéparken gaan de safari-auto’s WEL van de weg af (dwars door het terrein) en kun je heel dicht bij het wild komen. Wij stopten direct naast een groep leeuwen. Een geweldige ervaring.

Ik kan u er alles over vertellen, advies geven over routes en over bijzondere accommodaties!

Wist u dat een bezoek aan Zuid Afrika ook heel goed te doen is met (jonge)kinderen. De medische voorzieningen zijn erg goed en er zijn parken waar geen malaria voorkomt.


The Travel Club Karin Bozuwa
De Marke 3
3823 GP  AMERSFOORT
Tel: 06-25333491
karin.bozuwa@thetravelclub.nl
www.thetravelclub.nl/karinbozuwa
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten