• facebook
  • twitter
  • linkedin

Fietsrondreis West Cuba

Deze 8-daagse fietsreis is niet alleen een bijzondere belevenis voor sportieve en actieve mensen, maar ook voor iedereen, die Cuba eens op een andere manier wil ontdekken: op de fiets! Deze fietsrondreis leidt u door de magische natuur van West Cuba en laat u betoverende plaatsen en de beroemde tabaksplantages van Cuba zien.
 
Dag 1: Aankomst in Havana
U komt aan in Havana, één van de oudste en meest schilderachtige steden van het westelijk halfrond. We raden u aan om 's avonds een wandeling te maken over de Malécon, de 7 kilometer lange, beroemde boulevard.
 
Dag 2: Havana - Pinar del Río - Viñales-Vallei
Na het ontbijt reist u naar Pinar del Río, de bekende tabakregio in West-Cuba. De gelijknamige plaats is rustig en comfortabel. De Palacio Gausch is een mooi gebouw dat is samengesteld uit verschillende architectuur stijlen. Vandaag de dag is hier een biologiemuseum gevestigd. U bezoekt een tabaksfabriek en maakt een interessante stadstour. Wat zeker ook de moeite waard is, is de destilleerderij waar Guayabita, een typische likeur uit de Pinar del Río regio, wordt geproduceerd.

In de middag maakt u uw fiets gereed en fietst u door de Viñales Vallei, waar het legendarische tabak tussen de steile, kegelvormige rotswanden groeit. De Viñales Vallei is prachtig en heeft bizar gevormde kalkheuvels (mojotes), tabaksplantages en grotten (bijv. de indrukwekkende grot Cueva del Indio). De stad Viñales, die een monumentale status geniet, wordt gevormd door lage houten huizen met veranda's.
 
Dag 3: Viñales – Cayo Jutías – Viñales
Na het ontbijt fietst u naar de Cayo Jutías (55 km). Onderweg geniet u we van het adembenemende uitzicht over de Sierra de Órganos. Het schilderachtige strand van Cayo Jutías ligt op een klein eiland en is door een dam met het vaste land verbonden. Ter plekke kunt u een boot huren of lekker gaan zwemmen.
Na een lunch op het strand, reist u per bus of fiets terug naar Viñales.
 
Dag 4: Viñales – Aguas Claras
Vandaag passeren we de Jagua Vieja Road naar La Palma in Ancón Valley – een tocht van 30 km door schitterende landschappen en ongerepte valleien. Onderweg heeft u de mogelijkheid om het boswachtershuis te bezichtigen waarin Fidel Castro geheime bijeenkomsten organiseerde tijdens de Cubaanse revolutie. Uw lunch, in de vorm van een picknick, nuttigt u midden in de natuur van de Ancón Valley.
Hierna wordt u naar uw hotel in Aguas Claras gebracht. De prachtige omgeving nodigt u uit voor een mooie wandeling.

Dag 5: Aguas Claras - Soroa
Na het ontbijt neemt u de bus naar Cueva de los Portales. U bezichtigt deze grot, die in oktober 1962 tijdens de Cuba crisis voor Che Guevara als toevluchtsoord fungeerde. Vervolgens begint u aan uw fietstocht naar Soroa door de Carretera Central. De weg, ca. 45 km, leidt u langs kleine, karakteristieke dorpjes. We raden u aan een kijkje te nemen in de wereldberoemde orchideeën tuinen in Soroa.

Dag 6: Soroa – Las Terrazas
Deze morgen vertrekt u naar Las Terrazas. In slechts 20 km bereikt u het doel van vandaag. De gemeente Las Terrazas ligt in Sierra Rosario, een 25.000 ha groot, nagenoeg ongerept stuk land, dat door UNESCO tot biosfeerreservaat is uitgeroepen. De gemeenschap, die uit ca. 900 inwoners bestaat, leeft van de handel in hout en het ecologisch toerisme.

Onderweg nuttigt u uw lunch in de vorm van een picknick. Het avondeten vindt in een boerderij plaats.
 
Dag 7: Las Terrazas - Havana
Na het ontbijt reist u weer terug naar Havana. U laat uw fiets in de bus achter en hebt de gelegenheid u op te frissen. In de namiddag maakt u een interessante stadstour. ’s Avonds kunt u heerlijk dineren in één van de talrijke gezellige restaurants of paladares (privé restaurants) van Havana.
 
Dag 8: Havana
Vanmorgen heeft u de tijd om Oud Havana (La Habana Vieja) te verkennen. ’s Middags reist u naar de luchthaven voor uw terugreis naar Nederland of vervolgt u uw Cubaanse vakantie aan één van de prachtige stranden. U kunt uw verblijf uiteraard ook verlengen met een dans-, wandel- of taalvakantie. Informeert u naar de mogelijkheden. Wij maken graag een aanbieding op maat voor u!
 
NB. Deze reis kan individueel worden gemaakt of in een groep van maximaal 15 personen, waarbij uw reisgezelschap internationaal is.

Inclusief:

  • Zeven overnachtingen inclusief ontbijt
  • Vier keer lunch
  • Vijf keer avondeten
  • Gekwalificeerde meertalige reisgids
  • Entreekosten voor de excursies
  • Fietsen
  • Intercontinentale vlucht


U kunt direct contact opnemen met dit reisbureau via:

Cumlaude travel
Kamerlingh Onnesstraat 19
8606 JN SNEEK
Tel: 0515764404
info@cumlaudetravel.nl
www.cumlaudetravel.nl

Ook kunt u direct een vakantiewens plaatsen via GrenzenloosGeregeld.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten